Elektriciteit Info

Zelfs dàt...

Elektriciteit zit overal, en die weg gaat niet meer terug.

Onze auto zit vol elektronica, het hele huis zit vol met kabels voor internet en domotica - en er zijn tegenwoordig zelfs mensen die elektronisch roken om de impact van hun nicotineverslaving te verminderen. In àlles zit vandaag een batterij. Leer er maar mee leven!

Leven zonder elektriciteit, haalbaar of niet?

Kan jij je een leven inbeelden zonder elektriciteit? Denk maar eens na over wat je allemaal zou moeten opgeven. En wat als er ooit een tijdperk aanbreekt waar iedereen het zonder elektriciteit zou moeten stellen? Kan de mensheid dan überhaupt overleven? Dat lijkt een absurde vraag, maar eigenlijk is het zo onlogisch niet.

zonder elektriciteitAnderen volgen die redenering dan weer niet. Tenslotte leven we amper 100 jaar met elektriciteit. Zou het voor ons, als mens in de eenentwintigste eeuw dan zo onmogelijk zijn om ons flexibel op te stellen? Zijn we zo verknocht aan onze technologische apparaten?

Enkele dingen die we als digitale personen zouden moeten opgeven: licht, tv, internet. En misschien ook wel je job. Vooral als je een bediendeprofiel hebt. Bedienden werken vaak met computers voor het bewaren van gegevens. En je moet nu eenmaal toegeven dat het elektronisch opslaan van data onmisbaar is in zowel kleine als grote bedrijven! Vergeet niet, zelfs onze betalingen lopen tegenwoordig allemaal digitaal - dus je visakaart en je bancontact gaan het sowieso ook niet meer doen!

Toch werd er eerder nog geen officieel onderzoek uitgevoerd naar een leven zonder elektriciteit. Maar als ik erover nadenk, kan ik enkel vaststellen dat wij diegenen zijn die onszelf afhankelijk hebben gemaakt van elektriciteit.  Doordat we dit dus zelf in de hand hadden, kunnen we net zo goed trachten dit om te keren indien het nodig zou zijn. In dit tijdperk zouden er trouwens even snel alternatieve energiebronnen worden gevonden om te overleven.